Компанія Shell Pls вилучає російську нафту зі своїх поставок!

27 квітня (Рейтер) – Shell  у середу посилила свої обмеження на купівлю російської нафти, заявивши, що більше не прийматиме нафтопродукти з будь-яким російським вмістом, включаючи змішане паливо.

У заявці на вантаж для авіаційного палива на торговій платформі Platts, яку бачить Reuters, Shell написала: «Умовою цієї пропозиції є те, що проданий і доставлений Продавцем товар не буде походження з Російської Федерації (РФ) і не буде змішаним з будь-яким продуктом, виробленим в РФ, і транспортування проданих товарів не почнеться з РФ або включати транзит через територію РФ”.

Прес-секретар Shell підтвердив зміну умов: «Ми працюємо над тим, щоб виключити російську нафту та газ із нашого ланцюга поставок, одночасно захищаючи постачання енергії та палива, на які щодня покладаються мільйони людей. Ми досягаємо значного прогресу і зробили ще один крок, щоб посилити наші торгові умови, щоб допомогти досягти це”, – сказав Shell.

Європа в значній мірі залежить від російської сирої нафти та продуктів нафтопереробки, зокрема дизельного та реактивного палива. Росія є найбільшим постачальником нафти в Європі, забезпечуючи трохи більше чверті імпорту нафти в ЄС у 2020 році, згідно з даними статистичного бюро Євростату.

Змішування палива є звичайною практикою і може відбуватися на рівні компанії або в резервуарах, які містять суміш палива з різних країн. Тому дуже важливо, щоб європейські компанії більше не купували нафтопродукти з російським вмістом. За детальною інформацією переходьте за посиланнями:

https://www.reuters.com/business/energy/shell-no-longer-accepts-refined-oil-blended-with-russian-products-2022-04-27/
https://www.washingtonpost.com/world/2022/04/27/russia-ukraine-war-news-putin-live-updates/