Shell Plc підписала угоду про продаж підприємств роздрібної торгівлі та мастильних матеріалів у Росії

На початку березня Shell Plc повідомила про поетапне припинення діяльності у Росії. Вчора, 12 травня 2022 р., Shell Overseas Investments B.V. і B.V. Dordtsche Petroleum Maatschappij – дочірні компанії Shell Рlc – підписали угоду про продаж ТОВ «Шелл Нефть», яке володіє роздрібним бізнесом Shell і мастильними матеріалами в Росії, ПАТ «ЛУКОЙЛ».

Угода включає продаж 411 роздрібних станцій, переважно розташованих у Центральному та Північно-Західному регіонах Росії, а також завод по змішуванню мастильних матеріалів «Торжок», який розташований приблизно в 200 км від Москви.

«Нашим пріоритетом є благополуччя наших співробітників», – сказав Уіберт Віджевено, директор по подальшому розвитку Shell. «За цією угодою понад 350 людей, які зараз працюють у Shell Neft, перейдуть до нового власника цього бізнесу».

Угода з ЛУКОЙЛом здійснюватиметься у повній відповідності з чинним законодавством і правилами. Очікується, що продаж буде завершено цього року за умови схвалення регулятора.

Детальніше на офіційному сайті shell.com за посиланням: https://www.shell.com/media/news-and-media-releases/2022/shell-signs-agreement-to-sell-retail-and-lubricants-businesses-in-russia.html